ESYAV

Kızılcahamam-Çamlıdere

Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı.

2009 Eylül-Ekim-Kasım Bülteni


ESYAV BÜLTENİ

 


"Vakıflar, yöneticilerine Allah'ın birer emanetidir. Emanete ihanet ise büyük günahlardandır. Vakıf yöneticilerimizin bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de vakfımızın hizmetlerini gönüllülük bilinci içinde, maddi, manevi özverilerle geliştirip genişletmelerini ümit etmekteyiz. Çalışmak bizden başarı yüce Allah'tandır.

ESYAV'ın kuruluşundan günümüze kadar vakfımıza hizmet verenlere uzun, sağlıklı ve mutlu ömürler dileriz. Ölenlere yüce Allah'tan rahmet niyaz ederiz."

                             Kemal Güran

"İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır." Hadisi şerif

Vakfımız, Yüksek öğrenim öğrencileri burs ödemeleri için yardımlarınızı bekler.

Hesap Numaramız:

Türkiye Vakıflar Bankası 00158007285346288 nolu hesap.

"Hayır işleyiniz ki, kurtuluşa eresiniz." Ayet-i Kerime

www.esyav.com ziyaretçi sayısı

Online ziyaretçiler

İnanç Ekseni

“Ramazan ve Sonrası Görevlerimiz”
Şu fani âlemdeki ömrümüz içinde ne kadarını idrak ettiğini bildiğimiz fakat geride ne kadarının kaldığını bilmediğimiz bir ramazan ayını ve bayramını daha geride bıraktık. Sanmayalım ki bayramlar bitti, zira mu'min mu'mince yaşadığı sürece hayatı hep bayramdır. Büyük velî Avlarlı Efe'nin dediği gibi; “Mevla bizi af ede bayram o bayram ola Cürm ü günahlar gide bayram o bayram ola” Peygamber Efendimizin (a.s) Medine-i Münevvere'ye hicretlerinden sonra ihdas eyledikleri iki bayram, yani Ramazan ve Kurban bayramları haricinde mu'minlerin beş bayramlarının daha olduğunu haber veriyor Allah'ın resulü. 1- Günahsız olarak yaşanan her gün 2- Dünyadan ukbaya imanla göçtüğü gün 3- Sıratı ehven bir şekilde geçtiği gün 4- Cennet-i âlâya girdiği gün 5- Rabbimizin cemalini müşahede ettiği gün Bütün günlerimizin bayram olabilmesi için Ramazanda kazandığımız güzel hasletleri devam ettirmemiz gerekiyor. Bir de Peygamber Efendimiz'in (a.s) buyurduğu gibi, “kim Ramazan'dan sonra gelen Şevval ayında altı gün daha oruç tutarsa senenin tamamını oruçlu geçirmiş gibi olur.”tavsiyesini yerine getirerek ömrümüzü ramazanlaştırmamız gerekiyor. Bir minare mahyasında yazıldığı gibi; “Ey oruç, tut bizi.” Oruç bizi nasıl tutuyor, nelerden koruyor ve bize neler öğretiyor? Bütün haramlardan, günahlardan, yalandan gıybetten, kötü söz söylemekten ve işitmekten tutuyor. Halbuki biz onu ne kadar az tutuyor. Ramazan ayında Rabbimiz bizlere birçok şeyler bahşediyor. Evvela sahurun letafeti, teheccüt namazının vaktini öğrenme, açlığın ve yoksulluğun ne demek olduğunu anlama, vaktin kıymetini bilme, sofradaki helal lokmaya bile zamanı gelmeden el uzatmama, iftardan sonra dua ve şükretme, baş vakit namazı ve teravihi cemaatle kılıp cemaatleşmenin huzuruna erme, malımızdan infak ederek temizlenme, Kur'an ve mukabele okuyup dinleme ve Peygamber Efendimiz'in (a.s) “Kim Rabbi ile konuşmak isterse Kur'an okusun.” Sözü gereğince Rabbimiz ile mülakat halinde olma ve Kadir Gecesi'nde melekleri aramıza indirme gibi daha yüzlerce ve binlerce nimet. Bunlar bize Ramazan'ın kazandırdıkları ve Rabbimizin ikramları. Rabbimiz cümlemizi kazandıklarımıza sahip çıkma şuuruna erdirsin. Amin.

----------------------------------------------------------

BAYRAM DUASI

Bayram sevinç günüdür
Sevindir bizi yâ Rab
Mükâfatların veriliş günüdür
Mükâfatlarına eriştir bizi yâ Rab

Ramazanda oruç tutan kullar
Bayramda sürur bulurlar
Nimete gark olurlar
Nimetine erenlerden eyle bizi yâ Rab

Mu'minlerin münâcatı
Kabul olur müracaatı
Verilir her hâcâtı
Hâcâtını alanlardan eyle bizi yâ Rab

 

Mevlamız der, oruç tuttunuz benim için
İftar ettiniz benim için
Afv olundunuz, yiyin, için
Afv olunanlardan eyle bizi yâ Rab

Küçük büyük herkes bayram eder
Ziyaret edilir valide peder
Eş dost akraba hep beraber
Gülenlerden eyle bizi yâ Rab

Yâd ellerden sılaya gelinir
Topluca evlere varılır
Eller öpülür dualar alınır
Hayır dua alanlardan eyle bizi yâ Rab

Bütün mu'minlere selam olsun
Gönülleri sürur ile dolsun
Cümleden bayramımız mübarek olsun
Bayramı mübarek olanlardan eyle bizi yâ Rab


www.esyav.com Kızılcahamam-Çamlıdere Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı