Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
ESYAV’IN GELENEKSEL İFTARI 2013

Kızılcahamam-Çamlıdere Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı (ESYAV)tarafından her sene Ramazan ayının ilk haftasında düzenlenen iftar yemeği, 12 Temmuz 2013 Cuma günü Ankara Demetevlerdeki Afitab Kültür Merkezinde gerçekleşti. 
İftar öncesi, Hafız Kurban Kumaş ve Hafız Seyit Ali Çevik tarafından Kur’an-ı Kerim ve kasideler okundu. Hafız Seyit Ali Çevik’in okuduğu ezandan sonra iftar yapıldı.
Vakfın kuruluşundan günümüze kadar hizmetlerini özetleyen kısa bir tanıtıcı sinevizyon filminden sonra vakıf Başkanı Ömer Faruk Altınordu ve Başkan Vekili Hüdaverdi Çakır, vakfın faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdiler. Daha sonra vakfın kurucularından ve aynı zamanda  Ankara Ticaret Odası Başkanı olan Salih Bezci 1986 senesinde vakfın kuruluşundan günümüze kadar geçen sürede yapılanları değerlendiren bir konuşma yaptı.  Daha sonra Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem ve Ankara Milletvekili Prof.Dr. Emrullah İşler yaptıkları konuşmalarda ESYAV’ın eğitime verdiği önemi ve bu amaçla yıllarca üniversite öğrencilerine vermiş olduğu bursların birçok gencimizin yetişmesine vesile olması açısından Vakfın önemli bir hizmet ifa ettiğini, ESYAV Vakfının Ramazan ayında hemşehrilerimizi bir araya getirmesinin çok önemli olduğunu, bu beraberlikte tanışma, yardımlaşma ve kaynaşmanın öne çıktığını belirttiler. 
ESYAV’ın iftar programına; Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Ankara Milletvekili Prof.Dr. Emrullah İşler, Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem, Yargıtay üyeleri; Muhsin Şentürk, Seyfettin TuncerMustafa Sarıçam, Kızılcahamam KaymakamıMustafa Çit, Çamlıdere Kaymakamı Aydın Erdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Arslanoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Âdem Ceylan, Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, Çeltikçi Belediye Başkanı Hidayet Demirhan,  Kızılcahamam Müftüsü Tahsin Aydın, Çamlıdere Müftüsü Hüseyin Dinler, Ostim Başkanı Orhan Aydın katıldılar.
Ak Parti İl Yöneticilerinden Nail Çimen, Ak Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz, Yenimahalle MHP Belediye Başkan adayı Devran Kutlugün de iftara katılanlar arasında idi.
Başkent Ankara Konseyi Platformu Genel Koordinatörü gazeteci-yazar Mehmet Akyol, Ankara Dernekler Federasyonu Başkanı Celaleddin Uludağ, Çamlıdere Dernekler Birliği Başkanı Yusuf Sarışen, Çamlıdere Doğa Dostları Derneği Başkanı Gürsel Eylen ve Kurucu Başkanı Ali Öcal, Kızılcahamam- Çamlıdere İşadamları Derneği Başkanı Erol Gökmen, Yabanabat Derneği Başkanı Selim Şenol da ESYAV’ın iftar sofrasını onurlandıran sivil toplum kuruluşları idi.
Ankara Defterdarı Hidayet Altınbaş, Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Uğur Ünal, Tarım Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak, İller Bankası Genel Müdür Vekili Tuncay Karaman, Ankara Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı ve Büyük Şehir Encümeni Durali Keleş, İşkur Daire Başkanı Kemalettin Metin, DPT Daire Başkanı Hüseyin Avni Metin ve çeşitli bakanlıklarda görevli diğer bürokrat ve yöneticiler de ESYAV’ın iftarında hemşehrilerimizle beraber oldular.
Akademisyenler,
Müftüler, ilim adamları, hoca efendiler ve din görevlileri,
Mimar, mühendis ve müteahhitler, 
Hukukçular, avukatlar, eğitimciler, uzmanlar,
Doktorlar, başhekim ve sağlık çalışanları,
Çeşitli sektörlerden iş adamları ve sanayiciler,
Banka ve sigorta sektörü çalışanları,
Ostim, Gimat, İvedik Organize Sanayi, Siteler, otomativ ve oto lastik, kuyumcu esnafı
İl genel meclisi ve belediye meclis üyeleri,
İlçe belediye encümen üyeleri,
Kızılcahamam-Çamlıdere köy muhtarları ve köy dernek başkanları,
Çeşitli sektör ve değişik bölgelerden esnaflar,
Resmi, özel, çeşitli kurum çalışanları ve emekli hemşehrilerimiz de ESYAV’ın iftarına katıldılar. Yöremizin yerel basını olarak, Kızılcahamam Haber, Kızılcahamam Ana Haber,  Kızılcahamam Çıtak Haber, Soğuksu Haberin de katıldığı iftar programından sonra hemşehrilerimiz kendi aralarında sohbet ettiler, Afitab Kültür Merkezi bahçesine kurulan çay makinelerinden aldıkları çayları içerlerken, Ankara’nın akşam serinliğinde birbirleri ile hasret giderdiler. ESGEB Esyav Gençlik Birimine mensup öğrencilerimizin de görev yaptığı iftar programından sonra hemşehrilerimiz bahçede gençlerle fotoğraf çektirdiler.

BİLGİLER
tarafından 30 Aralık 2014 - 01:13 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 3.564 kez Okunmuştur.
ETİKETLER
PAYLAŞ
Yorum yapın

Yorum yapma kapalı.

ANKARA 5 Günlük Hava Tahmini
Başkanımız
Haber Köşesi
Kemal Güran’ın Kaleminden
"Vakıflar, yöneticilerine Allah'ın birer emanetidir. Emanete ihanet ise büyük günahlardandır. Vakıf yöneticilerimizin bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de vakfımızın hizmetlerini gönüllülük bilinci içinde, maddi, manevi özverilerle geliştirip genişletmelerini ümit etmekteyiz. Çalışmak bizden başarı yüce Allah'tandır. ESYAV'ın kuruluşundan günümüze kadar vakfımıza hizmet verenlere uzun, sağlıklı ve mutlu ömürler dileriz. Ölenlere yüce Allah'tan rahmet niyaz ederiz."
Vakfımızın Banka Hesap Bilgileri
"Hayır işleyiniz ki, kurtuluşa eresiniz."
Ayet-i Kerime

"İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır."
Hadisi Şerif

Vakfımız, Yüksek Öğrenim Öğrencileri Burs Ödemeleri İçin Yardımlarınızı Bekler.

Kızılcahamam Çamlıdere Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı
Vakıfbank Ankara Şubesi
IBAN: TR250001500158007285346288
esyav.com Ziyaretçi Sayısı
İletişim Bilgilerimiz
Hacıbayram Mahallesi Şehit Keskin Sokak No:9 Altındağ/Ankara

0312 322 1201 - 0312 322 1269

Whatsapp İletişim 03123221201

esyavvakfi@gmail.com - info@esyav.com